In een woonwijk waar flink gebouwd, gesloopt en verhuisd wordt, kan er overlast zijn. Het is goed dat je weet wat te doen als je overlast ervaart.
Wat doet Woonstad Rotterdam?
Onze medewerker Buurtbeheer loopt meerdere keren per week door de wijk. Tijdens zijn ronde controleert hij of de wijk schoon, heel en veilig is. Toch kan er overlast zijn, waardoor je je niet prettig of veilig voelt. We vertellen je wat je kunt doen als je overlast ervaart.
Heb je overlast van de buren?
Vaak weten mensen niet dat ze hun buren tot last zijn. Bespreek het probleem eerst samen met je buren. Vind je dat lastig? Advieslijn Woonoverlast Rotterdam denkt met je mee en geeft gratis advies over wat jij in een situatie zelf kunt doen. De Advieslijn is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 13.00 – 17.00 uur via 088 – 3777666 of kijk op hun website voor meer informatie.
Heb je de buren gesproken, maar ervaar je nog steeds overlast? Meld dit dan schriftelijk bij ons via onze website. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Wanneer overlast melden bij de politie?
- Als het een levensbedreigende situatie is: bel 112.
- Overlast die nog aan de gang is, bijvoorbeeld als een woning wordt gekraakt:
- meld dit direct via de virtuele agent via de website van de politie
- of bel op 0900-8844
- Voor alle andere vormen van overlast vul je het online formulier in op de website van politie.
Wist je dat je overlast ook anoniem kunt melden? Kijk hier voor meer informatie.
Overlast van krakers
Het kan zijn dat je overlast hebt van krakers. Dit meld je ook bij de politie. Dat is belangrijk om ervoor te zorgen dat we maatregelen kunnen nemen als dat nodig is.